Americké právne programy zaujímajú medzinárodných študentov

Po 15 rokoch praxe v právnickej praxi v Rwande prišla Aimé na Washington College of Law na Americkej univerzite vo Washingtone, D.C., aby získala pokročilé školenie v arbitráži, mediácii a alternatívnom riešení sporov. Ide o spôsoby urovnania nezhôd bez súdneho konania.

Povedal, že školenie, ktoré absolvoval na Americkej univerzite, pomáha podporovať tradičný systém viery Ubuntu v Rwande. Ubuntu si veľmi váži dohody o budovaní a komunitách. Pre VOA Learning English povedal, že používanie väčšieho množstva mediácie môže pomôcť znížiť počet súdnych prípadov v Rwande a poskytnúť sudcom viac času na nich pracovať.

Mimoza Shala je prokurátor vo východoeurópskom štáte Kosovo. Študuje na LL.M. program na Právnickej fakulte Wake Forest University v Severnej Karolíne. Škola spolupracuje s ministerstvom spravodlivosti a štátom USA posledných desať rokov s cieľom školiť právnikov z Kosova.

Shalaova práca v Kosove zahŕňa prácu na prípadoch domáceho násilia. Wake Forest University (WFU) ju spojila s americkým prokurátorom, ktorý sa venuje aj prípadom domáceho násilia. A dozvedela sa, ako tieto dva právne systémy riešia problémy.

Nishchay Dagar z Indie pred príchodom do WFU pracoval dva roky v súdnom práve vo svojej krajine. Dagar povedal, že sa teraz „zamiluje do profesionálnej etiky“ a chce toto školenie preniesť do svojej budúcej práce. Tiež považuje právny systém USA za efektívnejší ako indický a dúfa, že túto organizáciu privedie k svojej práci.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja