Iránska vláda vyšetruje otravu školákmi

Shargh, reformistická spravodajská webová stránka so sídlom v Teheráne, uviedla, že mnohí rodičia stiahli svojich študentov zo školy. V utorok bol na dievčenskej škole v Pardis na východnom okraji Teheránu nahlásený ďalší podozrivý útok.

Otrava prichádzajú ako získanie potvrdenia o potvrdení z Iránu, zostáva ťažké. Vláda dôrazne potrestala akúkoľvek verejnú ukážku nesúhlasu po mesiacoch obrovských demonštrácií občianskych práv v krajine. Bezpečnostné sily zatkli najmenej 95 tlačových pracovníkov od vypuknutia protestov v septembri minulého roka.

Aktivisti v oblasti ľudských práv v Iráne tvrdia, že pri zvýšených bezpečnostných opatreniach bolo zabitých najmenej 530 ľudí. Hovorí sa, že iránske bezpečnostné sily zatkli aj asi 19 700 ľudí.

Útoky na ženy sa stali v minulosti v Iráne, naposledy s vlnou kyslých útokov v roku 2014 okolo Isfahan. V tom čase sa predpokladá, že útoky vykonali náboženskí extrémisti zameraní na ženy na oblečenie, ktoré nosili. Ale ani pri poruche islamskej revolúcie nebolo známe, že sa zameriava na školáčky za účasť na triedách.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja