„Nedokonalé“ modelky v Taliansku predefinujú krásu

Jej modely sa objavili v reklamných kampaniach kozmetických produktov, módnych predajcov a supermarketov. Veľká časť práce je v online reklamách. Objavili sa však aj výzvy na modelky v televíznych reklamách. Dva modely sa objavili na módnych prehliadkach v Miláne pre návrhára Marca Rambaldiho.

Modelka Lucia Della Ratta je študentkou univerzity v Ríme. Svoj albinizmus väčšinu života tajila. Farbu vlasov a pokožky sa snažila stmaviť prípravkami. Počas pandémie si však nechala vyrásť prirodzená farba vlasov a začala zverejňovať fotky na Instagrame. „Prvýkrát som sa cítila krásna,“ povedala nedávno Della Ratta. Tá zmena jej stále vháňa slzy do očí. “Cítil som, že je to moja podstata, akoby som to bol ja, taký aký naozaj som.”

Ďalšia modelka Desireé D’Angelo trpí alopéciou od svojich 10 rokov. V škole nosila klobúk, aby zakryla plešinu. Spolužiaci by jej to však často sňali z hlavy. Vo veku 15 rokov jej učiteľ tanca navrhol, aby prijala svoj stav a prestala ho skrývať. Odvtedy sa z nej stala úspešná tanečnica, performerka a modelka.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja