Stovky tisíc amerických študentov sa po pandémii nevrátili

Predstavitelia Unified School District v Los Angeles, Kalifornia, hovorili o pokusoch nájsť nevyškolených študentov a pomôcť odstrániť bariéry, ktoré im bránia prísť do školy. Okres ponúka služby prania bielizne a pomoc s bývaním. Niektorí študenti a ich rodičia však tvrdia, že ich problém je v školskom systéme, ktorý podľa nich zlyhal u ich detí.

Allison Hertogová zastupuje viac ako 30 rodín, ktorých deti zmeškali veľa času na učenie, keď sa kalifornské triedy zatvorili na viac ako rok pred pandémiou. Povedala: “Rodičia sú zbavení.” Inými slovami, rodičia sa cítia beznádejne a bez potrebnej podpory. Študent z Los Angeles Ezekiel West je vo štvrtom ročníku, ale číta na prvom stupni. Pred vypuknutím pandémie sa presťahoval zo školy do školy, keď si pedagógovia nevedeli poradiť s jeho zlým správaním.

Počas online učenia mala Ezechielova matka problém získať internet, aby jej syn mohol navštevovať hodiny. Keď sa Ezechiel na jeseň 2021 vrátil do školy ako tretiak, Ezechiel bol nešťastný, že iní študenti urobili väčší pokrok ako on. Kalifornský sudca rozhodol, že školy v Los Angeles porušili Ezechielove práva. Sudca nariadil mestskej školskej štvrti, aby dala Ezechielovi miesto v novej škole so špeciálnym plánom, ktorý mu mal uľahčiť návrat do učenia a budovania dôvery s jeho učiteľmi.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja