Skupina hovorí, že veľa rastlín v USA, zvieratá v ohrození

NatureServe uviedol, že približne polovici všetkých druhov kaktusov v USA hrozí vyhynutie. Hovorilo sa, že 200 druhov stromov môže vyhynúť. V správe sa tiež uvádza, že veľké severné trávnaté porasty v Amerike patria medzi najviac ohrozené ekosystémy. Viac ako polovici zo 78 druhov trávnatých plôch hrozí kolaps. Medzi hlavné hrozby pre rastliny, zvieratá a ekosystémy patrí ničenie životného prostredia, zmena využívania pôdy, invázne druhy, prehradzovanie a znečistenie riek a zmena klímy.

V Kalifornii, Texase a na juhovýchode Spojených štátov je ohrozené najvyššie percento rastlín, zvierat a ekosystémov. Tieto oblasti majú mnoho rôznych foriem života. Wesley Knapp je vedúci rastlinný vedec v NatureServe. Povedal, že tieto časti Ameriky tiež zaznamenali v posledných rokoch veľký populačný rast. Knapp povedal, že zákonodarcovia zvyčajne neposkytujú toľko peňazí na ochranu rastlín ako na zvieratá.

Štúdia uviedla, že existuje asi 1250 rastlín, ktorým vážne hrozí vyhynutie. John Kanter je biológ z National Wildlife Federation, neziskovej skupiny tiež so sídlom vo Virgínii. Nebol zapojený do správy. Povedal však, že údaje by mohli viesť štátnych a oblastných úradníkov pri vytváraní účinných akčných plánov pre ochranu prírody (SWAP). Úradníci vytvárajú SWAP každých 10 rokov, aby dostali federálne peniaze na ochranu ohrozených druhov.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja