Medzinárodní študenti v odbore STEM znepokojení technologickou ekonomikou

Študenti v USA s vízom F-1 si musia nájsť prácu do 90 dní po ukončení štúdia. Niektoré pracovné ponuky boli stiahnuté, povedal Fernandez, kvôli ekonomike. “Určite to urobilo každého konkurencieschopnejším. Všetci boli viac vystresovaní. Trh bol konkurenčný ako blázon pre zahraničných študentov už predtým, ako došlo k prepúšťaniu v oblasti technológií, mám pocit, že práve teraz je to na inej úrovni, ako som bol aspoň kedy svedkom.” “

Ervin, ktorý si neželal uviesť celé meno, je 27-ročný z Iránu. Študuje „prienik jazyka a technológie“ na škole na severovýchode USA. Povedal, že prišiel študovať do USA kvôli „kvalite vzdelávania“. Povedal, že riskoval všetko, aby prišiel do USA a dúfal, že dostane šancu využiť svoje schopnosti.

Ervin povedal, že v Iráne existujú technologické spoločnosti, ale príliš veľa študentov súťaží o malý počet pracovných miest. V USA je to naopak. Existuje veľa dobrých pracovných miest pre odborníkov na jazyky a technológie. Práve teraz sa uchádza o výskum v laboratóriu na Stanfordskej univerzite v Kalifornii. Ak nedostane prácu v Stanforde, dúfa, že bude pracovať pre spoločnosť, ktorá vyrába počítačové programy na pomoc ľuďom hovoriť so strojmi.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja