Výskumníci testujú technológiu čistenia vzduchu, ukladanie uhlíka

Heirloom ohrieva drvený vápenec, ktorý uvoľňuje oxid uhličitý, ktorý obsahuje. Potom môže vápenec zachytiť viac plynu rovnakým spôsobom, ako špongia nasáva vodu. Spoločnosť potom proces niekoľkokrát opakuje, aby zhromaždila viac znečisťujúcich plynov. CarbonCure zmiešava plyn s prísadami betónu, čo vytvára silnejší konečný produkt. Betón nevyžaduje ani cement, zvyčajnú prísadu do betónu. To pomáha aj v boji proti oxidu uhličitému, keďže výroba cementu vyžaduje veľa energie.

CarbonCure tiež pridáva plyn do vody, ktorá sa používala na umývanie betónových kamiónov. Táto voda potom pomáha vytvárať viac betónu. Táto technológia je sľubná, ale vyžadovala by si široké využitie, aby sa dosiahol skutočný rozdiel v úrovniach znečistenia. Samala predpokladal, že vytvorenie dostatočného počtu centier a systémov by stálo stovky miliónov alebo miliardy dolárov.

Povedal, že si myslí, že spoločnosti, ktoré pracujú v iných oblastiach znižujúcich znečistenie, budú podporovať projekty zachytávania uhlíka, ako je ten jeho. Stavebníctvo je veľmi znečisťujúce odvetvie. Samotný betón tvorí osem percent svetovej produkcie oxidu uhličitého. Vedúci spoločnosti CarbonCure povedal, že nové procesy znížia produkciu uhlíka v betóne približne o päť percent.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja