Masáže na Google pre personál

Zamestnanci spoločnosti Google už dlho chvália pracovné výhody spoločnosti, od čerstvo pripravených jedál v jej kaviarňach až po interných masážnych terapeutov. Ale temné mračná ekonomickej recesie vrhli tieň na technologického monštra – masérky patria medzi tých, ktorí boli zaradení do najväčšieho kola znižovania pracovných miest spoločnosti.

Januára spoločnosť Google, ktorej vlastníkom je Alphabet, potvrdila, že zruší 12 000 pracovných miest – približne 6 % jej pracovnej sily – po tom, čo sa už mesiace šírili fámy o prepúšťaní. Niektorí zamestnanci si uvedomili, že prišli o prácu, keď nemali prístup k podnikovým systémom.

V podaniach odoslaných v ten istý deň sa ukázalo, že 15 % znížení – 1 845 pozícií – by sa uskutočnilo v domovskom štáte Google v Kalifornii. V dokumentoch, ktoré zverejnil štát a ktoré si prezrela CNBC, bolo zrušených 1 436 pracovných miest v sídle spoločnosti Google v Mountain View, 119 prepustených bolo v domove YouTube v San Bruno, zatiaľ čo v Palo Alto bolo prepustených 53 pracovných miest. V Los Angeles prišlo o prácu 177 ľudí a Irvine videl zrušených 60 pracovných miest.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja